100 jaar vrijheid van onderwijs

27 oktober 2016

In 2017 is het D.V. honderd jaar geleden dat er financiŽle gelijkstelling kwam tussen het openbaar en bijzonder onderwijs. Ja, u leest het goed. Dat wil dus zeggen dat de eerste 12 jaren van de geschiedenis van onze school het onderwijs en de salarissen geheel betaald werden uit eigen middelen door ouders en kerk. Voorwaar een gedenkwaardige mijlpaal dus!

Landelijk is er een werkgroep opgericht die aan deze mijlpaal aandacht wil schenken. In deze werkgroep zitten vertegenwoordigers uit diverse takken van onderwijsland. Meer informatie over deze werkgroep en haar activiteiten vindt u op www.vrijheidvanonderwijs.nl.

Een van de activiteiten die de werkgroep onderneemt, is het laten maken van een documentaire waarin het reformatorisch onderwijs en honderd jaar vrijheid van onderwijs centraal staan. Omdat wij een van de oudste reformatorische scholen zijn en nog steeds in het authentieke gebouw mogen werken, zijn we gevraagd aan deze documentaire te willen meewerken. Dat willen we graag doen.

D.V. 16 november zijn de opnames gepland: in sommige groepen tijdens de les. Door middel van dit bericht willen we uw toestemming hiervoor vragen. Als u bezwaren hebt, kunt u dit vůůr 2 november kenbaar maken bij meester Romijn. Ook zullen er interviews worden opgenomen met expliciet uitgekozen kinderen en hun ouders. In dat geval hebben we contact met u opgenomen.

De documentaire zal op D.V. 27 januari 2017 tijdens het Vianencongres worden gepresenteerd en is daarna te zien op de genoemde website.

Voor al uw vragen hierover bent u welkom via de mail en/of op school.Terug naar het nieuwsoverzicht